Zanimljivosti

Prometni propisi

Prometni propisi

Prometni policajac na raskrižju

Desna ruka podignuta okomito s otvorenom šakom, dlanom prema naprijed na cesti izvan raskrižja kada se policijski službenik nalazi na kolniku - znači obavezno zaustavljanje za sva vozila prema kojima je dlan okrenut.

Desna ruka podignuta okomito s otvorenom šakom, dlanom prema lijevo - znači obavezno zaustavljanje za sva vozila ispred raskrižja i zabranu prelaska kolnika za pješake, osim za ona vozila koja se u trenutku kada je znak  dan, ne mogu na siguran način zaustaviti. Policijski službenik može koristiti pločicu na kojoj je ispisan tekst *STOP POLICIJA*.

Tijelo u normalnom stojećem stavu s rukama vodoravno odručenim - znači da se sudionici u prometu koji dolaze iz smjera u kojem su okrenuta leđa odnosno prsa policijskog službenika, moraju zaustaviti, a sudionici koji mu dolaze s bočne strane imaju pravo prolaska.

Lagano mahanje rukom - dolje vodoravno odručenom ili predručenom rukom s otvorenom šakom, dlanom okrenutim prema dolje - znači da vozač u čijem se smjeru daje ovaj znak mora smanjit brzinu kretanja vozila.

Vodoravno predručena ruka savijena u laktu s otvorenom šakom i kružno kretanje podlaktice i šake - znači da vozač u čijem se smijeru daje ovaj znak mora ubrzati kretanje vozila.

Vodoravno odručena ili predručena ruka s dlanom otvorene šake prema određenom sudioniku u prometu - znači da se taj sudionik mora obavezno zaustaviti.

Priđite prometnom policajicu.


Autoškola Mandić 1

Ilica 259, Črnomerec
Zagreb

tel: 01 / 3701 - 398
e-mail: mandic@megastart.hr

Autoškola Mandić 2

Av. Marina Držića 12a
Zagreb

tel: 01 / 3094 - 000
mob: 095 / 8880 - 127
e-mail: drziceva@megastart.hr

Autoškola Megastart Zagreb

Prisavlje 2, Boćarski dom
Zagreb

tel: 01 / 6609 - 035
e-mail: megastart@megastart.hr

Autoškola Megastart Sveta Nedelja

Dr. Franje Tuđmana 6
Sveta Nedelja

tel: 01 / 3370 - 613
e-mail: sv.nedelja@megastart.hr

Autoškola Mandić&Megastart Samobor

Gundulićeva 2 A
Samobor

tel: 01 / 3336 - 670
e-mail: samobor@megastart.hr

Autoškola Mandić&Megastart Velika Gorica

Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21
Velika Gorica

tel: 01 / 6262 - 000
e-mail: v.gorica@megastart.hr

ZATVORI