Zanimljivosti

Kako do vozačke?

Kako do vozačke?

Kako do vozačke u 5 koraka ?

1.Liječnički pregled

Prije upisa u autoškolu dužni ste obaviti liječnički pregled i dobiti Uvjerenje o tjelesnoj i duševnoj sposobnosti za upravljanje vozilom određene kategorije.

Od 1.siječnja 2011.g. potrebno je na pregled donijeti potvrdu od obiteljskog liječnika da ne bolujete od kroničnih bolesti (povijest bolesti). Liječnička svjedodžba za obuku u autoškoli i polaganje ispita važi neograničeno , a za Policijsku upravu kod podizanja vozačke ista ne smije biti starija od 15 mjeseci.

2.Upis u autoškolu

Nakon tog vrlo bitnog dijela s liječničkim uvjerenjem o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti za upravljanje vozilom i  osobnom iskaznicom pristupate upisu u autoškolu . Potpisujete ugovor o osposobljavanju kandidata za vozača u kojem su navedeni svi bitni članci kako bi se i Vi i autoškola obvezali o poštivanju obveza tijekom polaganja vozačkog ispita.

Maloljetni kandidati na upis moraju doći s roditeljem ili starateljem.

3.Početak osposobljavanja kandidata

Ispit iz nastavnog predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila (PPSP)kandidat je dužan položiti u roku od godine dana od dana završetka osposobljavanja iz tog predmeta.

Kandidat koji ispit iz nastavnog predmeta PPSP ne uspije položiti u navedenom roku ili taj ispit ne savladaniti nakon petog pokušaja u roku od godine dana od dana završetaka osposobljavanja , mora ponovo proći osposobljavanje iz tog nastavnog predmeta.

Nakon uspješno položenog predavanja PPSP-a slijedi predavanje iz predmeta Pružanje prve pomoći (PPP).

Praktična obuka vožnje traje najmanje 35 nastavnih sati.Prije završetka obuke iz predmeta Upravljanje vozilom (UV) potrebno je položiti ispit iz PPP . Sve ispite provodi  Hrvatski autoklub (HAK).

4.Ispit iz predmeta Upravljanje vozilom

Nakon što ste položili ispite iz PPSP i PPP ostaje Vam još jedan korak do vozačke dozvole-ispit iz predmeta Upravljanje vozilom.

Ispit se sastoji od dva dijela . Prvi dio se provodi na prometnom vježbalištu (poligon) , a drugi dio ispita na javnoj cesti.

Ispit iz UV treba položiti u vremenskom periodu od najdulje 18 mjeseci od datuma kad ste položili ispit PPSP. Poslije tog vremenskog perioda obavezni ste prije izlaska na ispit UV , ponoviti osposobljavanje iz UV u trajanju od najmanje  12 dopunskih sati.

5.Izdavanje vozačke dozvole

Izdavanje se vrši u Policijskoj upravi . Uz uvjerenje o položenom vozačkom ispitu i uz važeće liječničko Uvjerenje  (ne starije od 15 mjeseci) možete podići svoju vozačku dozvolu.

 


Autoškola Mandić 1

Ilica 259, Črnomerec
Zagreb

tel: 01 / 3701 - 398
e-mail: mandic@megastart.hr

Autoškola Mandić 2

Av. Marina Držića 12a
Zagreb

tel: 01 / 3094 - 000
mob: 095 / 8880 - 127
e-mail: drziceva@megastart.hr

Autoškola Megastart Zagreb

Prisavlje 2, Boćarski dom
Zagreb

tel: 01 / 6609 - 035
e-mail: megastart@megastart.hr

Autoškola Megastart Sveta Nedelja

Dr. Franje Tuđmana 6
Sveta Nedelja

tel: 01 / 3370 - 613
e-mail: sv.nedelja@megastart.hr

Autoškola Mandić&Megastart Samobor

Gundulićeva 2 A
Samobor

tel: 01 / 3336 - 670
e-mail: samobor@megastart.hr

Autoškola Mandić&Megastart Velika Gorica

Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21
Velika Gorica

tel: 01 / 6262 - 000
e-mail: v.gorica@megastart.hr

ZATVORI